International Chocolate Awards 2014

Szakmai világ elitjébe lépett a chocoMe: "International

Chocolate Awards” díjjal jutalmazták

 


Újabb nemzetközi szakmai elismerést kapott a chocoMe, amivel “hivatalosan is" a világ legjobb csokoládékészítői közé lépett. A magyar csokoládémanufaktúra ezúttal a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és ezüst érmet nyert. A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez.


A chocoMe az első magyar vállalkozás, amely díjat nyert a világ egyik legjelentősebb csokoládé szakmai versenyén.

 

A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri (Seventy% (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), "The New Taste of Chocolate” (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), "The Well-Tempered Chocolatier" (Kanada)) a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak arra, hogy a legmagasabb piedesztálra emelje.

A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy a Seventy% csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

 

A Fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée: 
"A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon." - így jellemeztük a terméket az induláskor.

 

"A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól" - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, aki a Firenzei Dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a rangos elismerést. "A chocoMe ezzel a díjjal megkapta azt a rangos elismerést, amit a szakmában el lehet érni ebben a kategóriában. A következő kategória a "bean-to-bar", ahol a világ legjobb csokoládékészítői a teljes folyamatot maguk kontrollálják a kakaóbab kiválasztásától, annak pörkölésén, konsírozásán át a teljes csokoládékészítésig.” - tette hozzá Mészáros Gábor.

 

Érdekes megemlíteni, hogy egy hónappal korábban a Raffinée termékcsalád csomagolódobozát díjazták Milánóban a világ legrangosabb dizájnversenyén (A' Design Award), míg most annak tartalmát. A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál, és nagyon reméljük, hogy ezt a fogyasztók is díjazzák, hiszen célunk, hogy tökéletes csokoládét készítsünk számukra." - foglalta össze Mészáros Gábor.

 

A magyar manufaktúrának ez a második nemzetközi szakmai elismerése, összesen már 15 díjnál tart négy év leforgása alatt.