Eredményeink, díjaink

A chocoMe megszerezte az első szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas fehércsokoládés drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának döntőjében - mely 2015. októberében  Londonban, a The Chocolate Show rendezvény keretein belül került megrendezésre - a magyar csokoládémanufaktúra egy ezüst- és egy bronzérmet is szerzett. 

 

Újabb nemzetközi szakmai világversenyen szerzett elismeréseket 2015 októberében az ötödik születésnapját ünneplő chocoMe. A nemzetközi, független és óriási presztízsű “International Chocolate Awards” Kelet-Európai regionális szakmai csokoládéversenyén idén is tarolt a magyar márka, összesen 9 érmet szerezve (4 db arany, 3 db ezüst és 2 db bronz). Magyar indulóként a chocoMe szerezte a legtöbb érmet, és a legtöbb első helyezést is. 2014-ben

a chocoMe volt az első magyar márka a történelem során, mely érmes helyezéseket tudott elérni ugyanezen a világversenyen.

 

2015 augusztusában a tonkababos Raffinée termék két csillagos eredményt (ezüst érmet) nyert Londonban a Great Taste Award 2015 versenyen.

 

A chocoMe2015. májusában három bronzérmet szerzett három különböző Raffinée termékével az Acedamy of Chocolate Awards versenyen Londonban, ahol kizárólag a világ legjobb csokoládékészítői mérik össze tudásukat. Ezzel összességében kilencre bővült a chocoMe nemzetközi szakmai elismeréseinek száma (és huszonhatra az összes díjainak, elismeréseinek száma).

A most megszerzett díjakkal a chocoMe az első a magyar csokoládékészítők között, aki a világ mindhárom szakmai versenyén (Acedemy of Chocolate Awards, International Chocolate Awards, Great Taste Award) elindult, és díjat nyert.

 

Működésének négy éve alatt ezúttal a legfontosabb csokoládés szakmai elismerését sikerült megszereznie a chocoMe-nek. A magyar csokoládémanufaktúra 2014 tavaszán a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és az európai elődöntőben ezüst érmet nyert a mogyorós Raffinée-val.

Az elődöntőben díjazott termékek indulhattak az International Chocolate Awards világbajnokságán is (World Final), ahol a chocoMe mogyorós Raffinée termékét szintén ezüst éremmel díjazták a tejcsokoládés drazsé jellegű termékek kategóriájában.

A chocoMe az első és eddig egyetlen hazai csokoládékészítő, aki ezen a nemzetközi szakmai versenyen az európai elődöntőben és a világbajnokság döntőben is érmet tudott szerezni.

 

A Magyar Termék Nagydíj® 2014.évi pályázatára benyújtott chocoMe Raffinée termékcsalád a szakmai zsűri javaslata és előterjesztése alapján, a Kiírók Tanácsa döntése szerint elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. Csokoládét, vagy édességet gyártó KKV vállalkozás már volt a díjazottak között, ám a chocoMe az első, amely duplázni tudott ezen a neves megmérettetésen, mely már 17 éve tart.

 

A Magyar Termék Nagydíj díjátadón különdíjak átadására is sor került, ahol a Magyar Újságírók Szövetsége Gazdasági Újságírói Díjat adott át a chocoMe részére, a minőségi szemléletváltást segítő fejlesztő munkáért.

 

2014. augusztusában három chocoMe termék (egy termék 2 csillagos kitüntetést és két kreáció 1-1 csillagot) kapott szakmai elismerést Londonban a Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen.

 

2014. májusában újabb nemzetközi szakmai elismerést kapott a chocoMe, amivel “hivatalosan is" a világ legjobb csokoládékészítői közé lépett. A magyar csokoládémanufaktúra ezúttal a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és ezüst érmet nyert.

 

2014. áprilisban a világ legnagyobb design-versenyén, a Milánóban évente megrendezett A' Design Award versenyen mérettetett meg, és nyert. Az 50 tagból álló nemzetközi zsűri a chocoMe Raffinée termékcsalád csomagolásást a győztesek közé választotta a "csomagolás-design" kategórián belül.

 

2013. őszén ismételten MagyarBrands díjat kapott chocoMe márka.

 

2013. augusztus végén Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter a "Hónap kis-és középválllakozása" díjat adta át Mészáros Gábornak a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

 

2013. augusztusában a chocoMe két termékét is csillagokkal díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on.

 

2012. az Árukereső.hu "Ország Boltja" internetes versenyén bronzérmet szerzett a chocoMe

 

2012. novemberében ünnepélyes gálaest keretében adták át Mészáros Gábornak, a chocoMe tulajdonosának az Ernst&Young "Év Üzletembere" verseny "Jövő ígérete" díját.

 

2012. őszén ismételten MagyarBrands díjat kapott chocoMe márka.

 

2011. decemberében Az Év Honlapja versenyen a chocome.hu márkasite kategóriában első helyezést ért el.

 

2011. novemberében a Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyen elismerő oklevéllell díjazták a chocoMe csomagolását.

 

2011. októberében a chocoMe márka elnyerte a MagyarBrands címet.

 

2011. szeptember 1-én a Parlamentben vehettünk át két rendkívüli jelentõségû díjat: a Magyar Termék Nagydíjat, illetve a Magyar Termék Nagydíj - Innovációért Nívódíjat is.

 

2011. júniusában immár harmadik alkalommal rendezték meg a Pakk csomagolásdizájn-versenyt. Az Élelmiszer

kategória Édesség alkategóriájában elsõ helyezést ért el a chocoMe csokoládé csomagolódoboza.

 

2011. júniusában a reklámszakma legrangosabb elismerésével, Aranypenge díjjal jutalmazták a chocoMe legújabb fejlesztését, a chocoMe üzenõszerkezetet, amely képes az érzelmeket csokoládéba önteni.

 

A Magyar Innovációs Alapítvány 2011. májusában Innovációs elismerésben részesítette a chocoMe Kft.-t a “chocoMe egyedi igények szerint elkészített kézmûves csokoládék” c. jelentõs innovációért.